Συνάντηση Εργασίας, Καλαμάτα 2/12/2011

Εκτυπώσιμη μορφή

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δράσης του Ο.Α.Σ.Π. πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011, η Συνάντηση Εργασίας (workshop) του Ο.Α.Σ.Π. σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας.
Το θέμα της Συνάντησης Εργασίας ήταν: «Πολιτική Προστασία - Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό».
Στη Συνάντηση Εργασίας συμμετείχαν στελέχη Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και εκπρόσωποι Γενικών Διευθύνσεων και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παρακολούθησαν επίσης την εκδήλωση, μέλη τοπικών εθελοντικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και διευκρινίστηκαν θέματα θεσμικών αρμοδιοτήτων εμπλεκόμενων φορέων στο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών για σεισμό. Διατέθηκε χρόνος για εποικοδομητική συζήτηση και σχολιασμούς.
Την εκδήλωσαν κάλυψαν τοπικά ΜΜΕ και έγιναν δηλώσεις από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Αλευρά. Παραδόθηκε έντυπο τεχνικό υλικό του Ο.Α.Σ.Π.
Επίσης, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τη Συνάντηση Εργασίας οι κ.κ. βουλευτές Μεσσηνίας: κ. Κουσελάς, κ. Βουδούρης και κα. Γιαννακοπούλου. Ο κ. Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη της συνάντησης,  στη σπουδαιότητα διενέργειας της Συνάντησης Εργασίας με τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας που εμπλέκονται στο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης από σεισμό, καθώς και στη συνεχή συνεργασία όλων, με τον Ο.Α.Σ.Π.

Πρόσκληση – πρόγραμμα

Παρουσιάσεις – Εισηγήσεις από στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. 

Powered by Mobics Ltd