Συνάντηση Εργασίας, Κέρκυρα 16/05/2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών της Ενοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2012, στην Αίθουσα των Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτίριο πρώην Νομαρχίας) στην Κέρκυρα.
 
Η Συνάντηση Εργασίας έγινε με τηλεδιάσκεψη για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας. Χαιρέτησαν τη Συνάντηση Εργασίας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σ. Σπύρου καθώς και οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες: κ. Χ. Σκούρτης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, κ. Δ. Μυλωνάς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου, κ. Ε. Σ. Κουρής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλληνίας και ο κ. Θ. Βερύκιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας. Συμμετείχαν και παρακολούθησαν υπευθύνοι Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Κέρκυρας καθώς και εκπρόσωποι επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Καθ. Ε. Λέκκας μίλησε για την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π. καθώς και προσδιόρισε τις παραμέτρους σχεδιασμού για σεισμό που αφορούν στα Ιόνια Νησιά. Στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων και την Επιλογή χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.
 
Η Συνάντηση Εργασίας έκλεισε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους Αντιπεριφερειάρχες και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και ουσιαστικό διάλογο από τους παραβρισκόμενους. Διανεμήθηκε σε όλους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα - εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π.. Στιγμιότυπα της Συνάντησης αποσπάστηκαν από το τοπικό κανάλι Corfu Channel και δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιπρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π. Καθ. κ. Λέκκα.
 

 
 

Powered by Mobics Ltd