Συνάντηση Εργασίας, Λάρισα (21/09/2012)

Εκτυπώσιμη μορφή

Η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Λάρισα.

Στη Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. συμμετείχαν στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών για σεισμό, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών της ενοτήτων καθώς και στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερέας Ελλάδας. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των περιφερειακών φορέων της 8ης ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ, του ΕΚΑΒ και μέλη εθελοντικών οργανώσεων.

Τη Συνάντηση Εργασίας χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα. Καραλαριώτου Ειρήνη.

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Ε. Λέκκας ανέπτυξε την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και τις Αντισεισμικές Παραμέτρους σχεδιασμού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιστημονικά στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. στη συνέχεια, παρουσίασαν την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π., τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων, την Επιλογή χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.

Η Συνάντηση Εργασίας πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις τόσο ανάμεσα στις θεματικές ενότητες από τους καθ’ ύλην αρμόδιους όσο και με εποικοδομητική συζήτηση στο τέλος. Διανεμήθηκε σε όλους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα - εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π..
 

Powered by Mobics Ltd